sábado, 21 de febrero de 2009

Pactogaters: Paula BoschNominada a la Millor Direcció Artística –amb Mireia Carles- als Premis Barcelona. Aquesta direcció artística inclou les “pluges artificials” de la pel.lícula, admirades per meteoròlegs autèntics de diversos continents.

Amb la Paula, senyors i senyores, podem parlar d’una conversió, tant o més extraordinària que la que va afectar Sant Pau: resulta que a la nostra Paula no li agradaven gens ni mica els gats, però després de passar per la pel.lícula i conviure una colla de dies amb unes quantes desenes va modificar radicalment els seus hàbits, fins el punt que avui en conviu amb dos, la Mòria i el seu fill el Gordo, dels quals en podeu veure més avall el reportatge fotogràfic. Fins i tot podeu comprovar com ha decidit la Paula dibuixar el seu propi anagrama: amb un gat!
Nominada a la Mejor Dirección Artística –con Mireia Carles- en los Premis Barcelona. Esa dirección artística incluye las “lluvias artificiales” de la película, alabadas por meteorólogos auténticos de diversos continentes.

Con Paula, señoras y señores, se puede hablar de una conversión, tanto o más extraordinaria que la que tocó a San Pablo: resulta que a nuestra Paula no le gustaban ni pizca los gatos, y sin embargo después de pasar por la película y convivir un montón de días con unas cuantas decenas modificó radicalmente sus hábitos, hasta el punto de que hoy convive con dos, Moria y su hijo el Gordo, de quienes podéis ver más abajo el reportaje fotográfico. Incluso podéis comprobar de qué manera ha decidido Paula dibujar su propio anagrama: ¡con un gato!

El seu clip predilecte, per la quantitat de gats que hi surten –i perquè sobretot és allà on es va produir la conversió!-, és el de l’associació de defensa i salvament de gats de Badalona:
Su clip predilecto, por la cantidad de gatos–¡y porque sobre todo fue allí donde se operó la conversión!-, es el de la asociación de defensa y salvamento de gatos de Badalona
(PCEG 22) Badagats

La Paula és una artista que es transforma contínuament a millor, tal com ha demostrat amb la seva conversió a la gatofília. Va estudiar Belles Arts i escenografia, però ha estat capaç de no aturar-se mai. Així, si bé per un cantó ha treballat construint escenografies per emmarcar històries a obres de teatre com Rosencranzt i Gildestern han mort, La màquina de parlar o L'olor sota la pell a la Sala Beckett, Volpone i El Cercle de guix Caucasià al TNC, El Rei Lear a la Biblioteca de Catalunya, a televisió a sèries com El cor de la ciutat, programes com Qui els va parir, o telefilms com El día que empecé a traficar con mujeres, De sangre i Fragile, i en cinema a films com Raval, raval y Road to Spain, si bé tot això és una lògica extensió de la seva formació natural, no és menys cert que la Paula explora altres móns com l’escriptura i il.lustració de contes infantils. I, encara més, l’animació!. Veieu per exemple aquest conte seu animat, Otto i el barret màgic, més de 1500 dibuixos per a una breu història d’un minut.

Paula es una artista que se transforma continuamente a mejor, tal como ha demostrado con su conversión a la gatofilia. Estudió Bellas Artes y escenografía, pero no se ha detenido nunca. Así, si bien por un lado ha trabajado construyendo escenografías para enmarcar historias en obras de teatro como Rosencranzt y Gildestern han mort, La màquina de parlar o L'olor sota la pell en la Sala Beckett, Volpone y El Cercle de guix Caucasià en el TNC, El Rei Lear en la Biblioteca de Catalunya, en televisión en series como El cor de la ciutat, programas como Qui els va parir, o telefilmes como El día que empecé a traficar con mujeres, De sangre y Fragile, y en cine en films como Raval, raval y Road to Spain, si bien todo esto es una lógica extensión de su formación natural, no es menos cierto que Paula explora otros mundos como la escritura y la ilustración de cuentos infantiles. Y, áun más, ¡la animación! Ved por ejemplo este cuento animado, Otto y el barret màgic, más de 1500 dibujos para una breve historia de un minuto.

Otto i el barret màgic

Otto y el sombrero mágico

També és fotògrafa. Algunes de les millors fotografies del nostre rodatge són les de la Paula. Verbigràcia:

También es fotógrafa. Algunas de las mejores fotografías de nuestro rodaje son las que hizo Paula. Verbigracia:
No són inferiors les fotos dels seus gats. Aquestes són les seves paraules en les que ens explica qui són, i tot seguit el seu reportatge fotogràfic: “La grisa és la Moria, que és la mare del Gordo. No s’assemblen en res. És molt tranquil.leta. Mig muda, no sap miolar gaire, i té un ull a València i l’altre a Cuenca. Fa molt de riure... Li agrada robar-me el plomall de la pols, l’atrapa com si fos un animal i l’amaga al seu racó. Vivia a un bar i els amos la van haver de donar perquè si no no passaven el permís de sanitat. La meva és la tercera casa que té. Crec que la definitiva. El nom li ve de la Moria Casan, actriu argentina. Al Gordo el nom li ve del Gordo Maradona, i com que el seu cos fa honor al nom al final s’ha quedat amb Gordo a seques. La seva activitat és dormir, dormir i dormir. De tant en tant, caçar papallonetes blanques quan el portem al camp i miolar a les 7 del mati desesperat de gana. Mare i fill, qui ho diria!”
No son inferiores las fotos de sus gatos. Estas son sus propias palabras en las que nos cuenta quiénes son, y a continuación el reportaje fotográfico: “La grisa es Moria, que es la madre del Gordo. No se parecen en nada. Es muy tranquilita. Medio muda, no sabe apenas maullar, y tiene un ojo en Valencia y otro en Cuenca. Da mucha risa... Le gusta robarme el plumero del polvo, lo atrapa como si fuera un animal y lo esconde en su rincón. Vivía en un bar y los amos la tuvieron que dar porque si no no pasaban el permiso de sanidad. La mía es la tercera casa que tiene. Creo que la definitiva. El nombre viene de Moria Casan, que es una actriz argentina. Al Gordo el nombre le viene del Gordo Maradona, y como su cuerpo hace honor al nombre al final se ha quedado con Gordo a secas. Su actividad es dormir, dormir y dormir. De vez en cuando, cazar mariposas blancas cuando lo llevamos al campo y maullar a las 7 de la mañana desesperado de hambre. Madre e hijo ¡quién lo diría!”


Paula, Moira i Gordo.

Impossible no estimar la Paula. Pregunteu als que han treballat amb ella.

Imposible no querer a Paula. Preguntad a quienes han trabajado con ella.


 

4 comentarios:

Jordibaeza dijo...

Doy fé!

Blanca dijo...

Tens raó, és tota una perlaaaaa!

Imma Garcia dijo...

Per nosaltres... la millor !!! T'estimem Paula !!

Al dijo...

Os puedo asegurar que os quedáis cortos. Hace 10 años que no la veo y compruebo que no ha dejado de brillar. Para entonces ya pintaba grandes gatos negros en grandes carteles, lo llevaba en la sangre. Cuidad de ella mucho.