jueves, 15 de octubre de 2009

2 de "Marimón"


Un parell de "Marimón" en l'èxtasi i l'arravatament

El cinema experimental espanyol és el tema d’un singular programa audiovisual organitzat pel CCCB (Centre de Cultura Contemporània de Barcelona) i la SEACEX (Sociedad Estatal para la Acción Cultural Exterior), que es comença a veure aquest mes d’octubre del 2009 per quasi tots els continents al llarg dels propers tres anys.


El nom del programa és:
Del éxtasis al arrebato.
50 años del otro cine español.

43 pel.lícules, la majoria curtmetratges, han estat sel.leccionades d’un total de –diuen- 2400 opcions. Hi ha les obras de dos cineastes extraordinaris: José Valdelomar (“Fuego en Castilla”) i Iván Zulueta (“Arrebato”), pero ens fa gràcia destacar aquí que entre aquesta depuradíssima sel.lecció s’hi poden trobar un parell de curts dels pratencs Fermín Marimón i del seu fill Joan. Es tracta de les peces de dansa: “Ballet Burlón” (1960), de Fermín, i “In Crescendo” (2001), de Jesús Ramos i Joan Marimón.

Tot i que recomanem el visionat en pantalla gran i en 35 mm (donat que s’han tirat, a més, còpies noves), podeu veure-les aquí:

Un par de "Marimón" en el éxtasis y el arrebato

El cine experimental español es el tema de un singular programa audiovisual organizado por el CCCB (Centre de Cultura Contemporània de Barcelona) y la SEACEX (Sociedad Estatal para la Acción Cultural Exterior), que se empieza a ver este mes de octubre del 2009 por casi todos los continentes a lo largo de los próximos tres años.

El nombre del programa es:
Del éxtasis al arrebato.
50 años del otro cine español.

43 películas, la mayoría cortometrajes, han sido seleccionadas de un total de –dicen- 2400 opciones. Están las obras de dos cineastas extraordinarios: José Valdelomar (“Fuego en Castilla”) e Iván Zulueta (“Arrebato”), pero quisiéramos destacar aquí que entre esta depuradísima selección hay un par de cortos de los pratenses Fermín Marimón y de su hijo Joan. Se trata de las piezas de danza: “Ballet Burlón” (1960), de Fermín, e “In Crescendo” (2001), de Jesús Ramos y Joan Marimón.

Aunque recomendamos su visionado en pantalla grande y en 35 mm (ya que se han tirado, además, copias nuevas), podéis verlas aquí:


<·Ballet burlón·>

L’indiscutiblement històric “Ballet Burlón”, dansa de compassos que, segons ha dit Àngel García, sempre posa de bon humor.

I “In crescendo”, un pas-a-dos en el què els ballarins acaben, després d’un somni romàntic d’ella, baixant a l’infern.

El indiscutiblemente histórico “Ballet Burlón”, danza de compases que, según dijo Àngel García, siempre pone de buen humor.

E “In crescendo”, un paso a dos en el que los bailarines acaban, después de un sueño romántico de ella, bajando al infierno.


<·In Crescendo·>

El programa s’exhibeix a:

El programa se exhibe en:


1 comentario:

Rosa Campmany dijo...

Bé, doncs, després de visionar els dos curts, et diré que m'ha encantat el de'n Fermí Marimón. Tot una lliçó de com rodar i fer un curt que, tot i semblant senzill, té mòlt de técnica i domini del mitjà. L'altre, es mòlt del estil "Ramos", que a mi sempre m'atabala una mica... Però no li diguis a ell, d'acord?