miércoles, 23 de junio de 2010

Cine CAPRI (I)El cine Capri és l’únic cinema en actiu del Prat de Llobregat (Barcelona). Quan es va inaugurar en 1967 era el quart, després del Centre Artesà, el cinema Modern i el Monmari. Per diverses raons, s’ha anat convertint en un símbol del nostre poble, tal com es pot veure en aquest collage de FH Sansa del 2009 dedicat al Prat.
 
El cine Capri es el único cine en activo del Prat de Llobregat (Barcelona). Cuando se inauguró en 1967 era el cuarto, después del Centre Artesà, el cine Moderno y el Monmari. Por diversas razones, se ha ido convirtiendo en un símbolo de nuestro pueblo, tal como se puede ver en este collage de FH Sansa del 2009 dedicado al Prat.La seva pre-història és a grans trets la següent:

Joaquim Marimón inaugura el cine Monmari en el 1946, quan el seu fill Fermín té 14 anys. Nou més tard, Fermín i el seu amic Jordi Bringué, amb qui havia filmat l’històric “Prat documental” en 1950, s’encarreguen del cinema “El cinco de Oros” de les Cases Barates de Can Tunis (Barcelona).

En el 1958, els Marimón compren els solars de l’Avinguda Verge de Montserrat als germans Balcells Rocamora i s’inicien unes obres que es prolongaran nou anys. La gestació del Capri, doncs, serà més lenta que la del Centre Artesà, inaugurat en 1919 i construït en sis mesos. Els plànols del Capri són de Pau Monguió i els constructors són Jaume Monès i Arturo Monès.

En el 1966, després de 13 anys, es tanca el cinema “El Cinco de Oros”.
 
Su pre-historia es a grandes rasgos la siguiente:

Joaquim Marimón inaugura el cine Monmari en 1946, cuando su hijo Fermín cuenta 14 años. Nueve más tarde, Fermín y su amigo Jordi Bringué, con quien había filmado el histórico “Prat documental” en 1950, se encargan del cine “El cinco de Oros” de las Casas Baratas de Can Tunis (Barcelona).

En 1958, los Marimón compran los solares de la Avenida Verge de Montserrat a los hermanos Balcells Rocamora y se inician unas obras que se prolongarán nueve años. La gestación del Capri, pues, es más lenta que la del Centre Artesà, inaugurado en 1919 y construido en seis meses. Los planos del Capri son de Pau Monguió y los constructores son Jaume Monès y Arturo Monès.

En 1966, después de 13 años, se cierra el cine “El Cinco de Oros”.El dissabte 23 de desembre de 1967 a les 18.30 s’inaugura el Cine Capri amb “My Fair Lady” (1964) film musical que dirigeix George Cukor amb guió d’Alan Jay Lerner basat en la novel.la “Pigmalió” de George Bernard Shaw, i interpretat per Audrey Hepburn i Rex Harrison.

La plantilla del local està formada pels acomodadors Sílvia Amat i Gonzalo Gómez (que encara hi són, 43 anys més tard), Antonio Piernas, Roberto Valderrey i Rafael Godino. La neteja la porten Cinta Ventura i Carmen García.

L’equipament de la cabina de projecció són dos projectors OSSA VI. A platea hi ha 800 butaques tapissades i a l’amfiteatre 400 de fusta. La pantalla gegant fa 6 per 12,25 metres.
 
El sábado 23 de diciembre de 1967 a las 18.30 se inaugura el Cine Capri con “My Fair Lady” (1964) film musical que dirige George Cukor con guión de Alan Jay Lerner basado en la novela “Pigmalión” de George Bernard Shaw, e interpretado por Audrey Hepburn y Rex Harrison.

La plantilla del local está formada por los acomodadores Sílvia Amat y Gonzalo Gómez (que siguen ahí, 43 años después), Antonio Piernas, Roberto Valderrey y Rafael Godino. La limpieza la llevan Cinta Ventura y Carmen García.

El equipo de la cabina de proyección son dos proyectores OSSA VI. En platea hay 800 butacas tapizadas y en el anfiteatro 400 de madera. La pantalla gigante mide 6 por 12,25 metros.Com es pot veure al cartell, la recaptació de la sessió inaugural va ser dedicada a finalitats benèfiques.
 
Como se puede ver en el cartel, la recaudación de la sesión inaugural fue dedicada a finalidades benéficas.


1 comentario:

Anónimo dijo...

My grandpa told me I would like this website. It was utterly correct. This publish really saved me a whole lot of time. You can not picture just how a lot time I had spent for this info ! Thanks!

As a final point , allow me thank you for your patience with my English as (I am confident you have become aware this by now,), English is not my mother tongue thus I am using Google Translate to figure out what to note down what I sincerely plan to state.