viernes, 25 de septiembre de 2009

Ramon Duch


Ramon Duch

Tot va començar a la botiga de col.leccionisme cinematogràfic Cinemascope (La Perla, 29, Barcelona). Joan Vall, l’home que sap més de cine al barri de Gràcia, li va fer un bon article de la nostra pel.lícula a un client i amic seu, Jaume Duch, que va comprar el dvd.

Dies més tard, el 10 de juny, la tarda de la performance de perfeccionament amb els actors principals, Jaume Duch em tenia preparada una de les sorpreses més agradables de la nostra trajectòria, un regal.

Dos gats de fusta amb dedicatòria.

Ramon Duch

Todo empezó en la tienda de coleccionismo cinematográfico Cinemascope (La Perla, 29, Barcelona). Joan Vall, el hombre que más sabe de cine en el barrio de Gràcia, habló maravillas de nuestra película a un cliente y amigo, Jaume Duch, que compró el dvd.

Días más tarde, el 10 de junio, la tarde de la performance de perfeccionamiento con los actores principales, Jaume Duch me tenía preparada una de las sorpresas más agradables de toda nuestra trayectoria, un regalo.

Dos gatos de madera con dedicatoria.


Mentre escric aquestes ratlles, els gats, a la meva taula de treball, em miren des de la dreta i l’esquerra del teclat.

Són obra del pare de Jaume Duch, el senyor Ramon.

Em vaig comprometre a fer-li una visita al senyor Ramon, per tal que m’ensenyés part de la seva obra escultòrica.

El senyor Ramon és un dels principals artífexs de l’empresa “Lejías Pons”, del Poble Nou. La visita a l’empresa de la família Duch, al carrer Tànger, va ser millor que una excursió al parc d’atraccions del Tibidabo.

Ramon i el seu fill Jaume em van fer de cicerones per la planta baixa i els pisos 1 i 2 de l’empresa, embotida de tots els productes que els més neuròtics de la neteja puguin imaginar. Només aquesta secció ja valdria un documental. Però la sorpresa és a dalt de tot: un altell que és un museu d’escultura, secret i desconegut, extraordinari, privilegi dels seus amics, del que us oferim tot seguit algunes mostres.

Mientras escribo estas líneas, los gatos, en mi mesa de trabajo, me miran desde la derecha y la izquierda del teclado.

Son obra del padre de Jaume Duch, el señor Ramón.

Me comprometí a visitar al señor Ramon Duch, para que me mostrara parte de su obra escultórica.

El señor Ramón es uno de los principales artífices de la empresa “Lejías Pons”, de Poble Nou. La visita a la empresa de la familia Duch, en la calle Tànger, fue mejor que una excursión al parque de atracciones del Tibidabo.

Ramon y su hijo Jaume hicieron las veces de cicerones por la planta baja y los pisos 1 y 2 de la empresa, repleta de todos los productos que los más neuróticos de la limpieza puedan imaginar. Sólo esta sección merecería un documental. Pero la sorpresa está en la parte de arriba: un altillo que es un museo de escultura, secreto y desconocido, extraordinario, privilegio de sus amigos, del que os ofrecemos a continuación algunas muestras.


Ramon Duch


Ramon Duch podria ser un dels personatges de Los espigadores y la espigadora d’Agnes Varda. És un artista que només treballa amb material reciclat. Fustes recollides pel carrer, a les quals ell dóna forma. I moviment, perquè a casa seva té un pessebre gegantí d’escultures mòbils que fa empal.lidir el Museu d’Autòmates del Tibidabo.

Ramon Duch podría ser uno de los personajes de Los espigadores y la espigadora (2000) de Agnes Varda: es un artista que sólo trabaja con material reciclado. Maderas recogidas por la calle, a las que él da forma. Y movimiento, porque en su casa guarda un pesebre gigantesco de esculturas móviles que hace palidecer al Museo de Autómatas del Tibidabo.


Ramon Duch ens ha promès assistir a la propera presentació del llibre i el dvd el dia 8 d’octubre a la Biblioteca Vila de Gràcia

Ramon Duch nos ha prometido asistir a la próxima presentación del libro y el dvd el día 8 de octubre en la Biblioteca Vila de Gràcia.

No hay comentarios: