domingo, 6 de junio de 2010

Regals, regalos (2)




<· Regalos ·>


Regals

Adriana Villamizar és una moderna Sherezad conta contes que vaig conèixer a Valencia fa poc més d’un any. És poeta, és fotògrafa, li agrada la pintura d’Edvard Hopper, el color violeta-morat, la música de Serrat i de Drexler, i viu el cinema amb passió. Profesionalment –i també des de l’amor- és guionista i professora de guió a la Universitat Javeriana de Cali (Colombia). Crea vincles indestructibles amb amics i amb alumnes. I té un altre ofici sorprenent que als qui suspeníem en treballs manuals ens pot fer sobreixir de perplexitat, fascinació i enveja: construeix caleidoscopis. Dels de més difícil filigrana: els de tipus magiscòpic i també els de disc giratori.

Així doncs, Adriana és també “la calidoscopista de Cali”, si se’m permet l’expressió.

En el seu moment, aquesta noia colombiana va organitzar un cine fórum amb la nostra pel.lícula a la seva ciutat natal pero ara ens estimem més parlar d’una d’aquestes meravelles amb disc giratori, que ella va construir en homenatge a la nostra pel.lícula. Vet aquí:
 Regalos

Adriana Villamizar es una moderna Sherezade cuenta cuentos a la que conocí en Valencia hace poco más de un año. Es poeta, es fotógrafa, le gusta la pintura de Edvard Hopper, el color violeta-morado, la música de Serrat y de Drexler y vive el cine con pasión. Profesionalmente –y también desde el amor- es guionista y profesora de guión en la Universidad Javeriana de Cali (Colombia). Crea vínculos indestructibles con amigos y con alumnos. Y tiene otro oficio sorprendente que a los que suspendíamos en trabajos manuales nos puede llenar de perplejidad, fascinación y envidia: construye caleidoscopios. De los de
mayor filigrana: los de tipo magiscópico y también los de disco giratorio.

Así pues, Adriana es también “la calidoscopista de Cali”, si se me permite decirlo.

En su momento, esta chica colombiana organizó un cine fórum con nuestra película en su ciudad natal pero ahora queremos hablar de una de esas maravillas con disco giratorio, que ella construyó en homenaje a nuestra película. Véase:



Amb un artefacte com aquest, es poden veure imatges semblants a les d’aquestes fotos de la mateixa Adriana:

Con un artefacto como ese, pueden verse imágenes parecidas a las de estas fotos de la misma Adriana:




Per a saber més d’Adriana Villamizar, vegeu el seu blog:

Para saber más de Adriana Villamizar, véase su blog:

azulquitapenas.blogspot.com

2 comentarios:

azulquitapenas dijo...

Joan: Em deixes completament estupefacta, enamorada, sense paraules, sense alè, avergonyida, admirada, mil gràcies, mil petons. Y mil perdones por este intento de hablar y agradecerte en catalán-

Petons

walker dijo...

Amigo Joan, que manera tan acertada y bella de describir a Adriana. Una mujer a quien le corre tinta púrpura por sus venas, transformadora de realidades y creadora de caleidosueños.