sábado, 18 de abril de 2009

Pactar con el gato, ja, ya.


El llibre ja és al mercat

El llibre de la nostra pel.lícula és al mercat. L’editor –d’editorial Octaedro- volia que el llibre fos el més útil i didàctic possible i aquesta ha estat també la nostra intenció. Per això, la transcripció del guió només ocupa una part.

La primera és un tractat sobre teoria del guió clàssic, amb exemples, que van des d’esquemes de pel.lícules que segueixen al peu de la lletra les normes del guió clàssic, com “L’Evangeli segons Mateu” de Pier Paolo Pasolini, fins a l’extrem contrari, amb films allunyats de qualsevol norma, com “El perro andaluz” de Luis Buñuel.

La segona part és la del guió de la pel.lícula.

La tercera és un anàlisi d’aquest guió, on s’expliquen a més tots els canvis que ha experimentat el text des que es va acabar en la seva primera versió fins que els muntadors d’imatge i de so van acabar la seva feina.

Probablement, la novetat del llibre estigui en la seva part final: un recull de les crítiques que s’han produït durant més d’un any, per part de crítics i d’espectadors. A cada crítica hi ha una proposta, per tal de confeccionar –com a mínim des del paper- una pel.lícula millor.

Ja és a la venda.

Tota la informació a:
El libro ya está a la venta

El libro de nuestra película ya está en el mercado. El editor –de Editorial Octaedro- quería que el libro fuera lo más útil y didáctico posible y esta ha sido también nuestra intención. Por eso, la transcripción del guión sólo ocupa una parte.

La primera es un tratado sobre teoría del guión clásico, con ejemplos, que van desde esquemas de películas que siguen al pie de la letra las normas del guión clásico, como “El Evangelio según Mateo” de Pasolini, hasta el extremo contrario, con films alejados de cualquier norma, como “El perro andaluz” de Luis Buñuel.

La segunda parte es la del guión de la película.

La tercera es un análisis de este guión, donde se explican además todos los cambios que ha experimentado el texto desde que se terminó en su primera versión hasta que los montadores de imagen y de sonido terminaron su trabajo.

Probablemente, la novedad del libro está en la parte final: una recopilación de las críticas que se han producido durante más de un año, por parte de críticos y de espectadores. Por cada crítica hay una propuesta, para confeccionar –como mínimo desde el papel- una película mejor.

Ya a la venta. Toda la información en:
http://www.octaedro.com/


Aviat farem una presentació que es titularà: “Performance de Perfeccionament de Pactar amb el gat” (PePe PaGa).
Pronto llevaremos a cabo una presentación que se titulará: “Performance de Perfeccionamento de Pactar con el gato” (PePe PaGa).


Un personaje se marca un objetivo
y lucha por él hasta que lo consigue...

No hay comentarios: