lunes, 27 de abril de 2009

Premis Ciutat del Prat



Fermín Marimón als
Premis Ciutat del Prat


El primer dels premiats divendres passat, dia 24 d’abril del 2009, al Teatre Modern del Prat de Llobregat, en la primera edició dels Premis Ciutat del Prat, va ser Fermín Marimón, el nostre productor.

Premiat per una vida sencera dedicada al cinema en totes les seves vessants, des de la direcció (“Ballet Burlón”, del 1959, “L’exhibidor”, del 1978, i desenes de curts), des de la producció (“Peraustrínia 2004”, del 1989, “Pactar amb el gat”, del 2007), i des de l’exhibició, amb l’històric i cinèfil Cine Capri, obert el 1967 i en actiu, l’únic cinema del Prat.

La primera versió del “Ballet burlón”, de 1959, rodada en 9,5 mm, acaba de fer 50 anys. Pots veure aquí la segona, de 1960, rodada en 35 mm -amb un jove Fermín de protagonista (al costat dels compassos ballarins)- que acaba de ser sel.leccionada pel CCCB, entre 50 peces audiovisuals de la història del cinema espanyol, per al cicle “Del éxtasis al arrebato”, que visitarà diverses capitals del món.
Fermín Marimón en los
Premis Ciutat del Prat


El primero de los premiados el viernes pasado, dia 24 d’abril del 2009, en el Teatre Modern del Prat de Llobregat, en la primera edición de los Premis Ciutat del Prat, fue Fermín Marimón, nuestro productor.

Premiado por una vida entera dedicada al cine en todas sus vertientes, desde la dirección (“Ballet Burlón”, de 1959, “L’exhibidor”, de 1978, y decenas de cortos), desde la producción (“Peraustrínia 2004”, de 1989, “Pactar con el gato”, del 2007), y desde la exhibición, con el histórico y cinéfilo Cine Capri, abierto el 1967 y en activo, el único cine del Prat.

La primera versión del “Ballet burlón”, de 1959, rodada en 9,5 mm, acaba de cumplir 50 años. Puedes ver aquí la segunda, de 1960, rodada en 35 mm -con un joven Fermín de protagonista (junto a los compases bailarines)-, que acaba de ser seleccionada por el CCCB, entre 50 piezas audiovisuales de la historia del cine español, para su ciclo “Del éxtasis al arrebato”, que visitará diversas capitales del mundo.

Fermín Marimón va fer un discurs en el que va glossar la seva condició de pratenc permanent: sempre ha viscut al Prat, on va fer fins i tot el servei militar (a l’aeroport), va comentar que a la platea del Modern havia ballat amb la Mari Carme, la seva dona, uns 50 anys enrere, i va agrair a la seva feina d’exhibidor el fet que li permet estar en contacte constant amb la gent del Prat.

Bona època aquesta per en Fermín, que en poc temps ha estat objecte d’una exposició (el setembre del 2008, al Prat), un homenatge (el març del 2009 a Bilbao al festival Animabasauri), i ara ha rebut aquest Premi Ciutat del Prat.

Va ser el de divendres un acte esplèndid, ben mesurat en la difícil equació d’espectacle, informació i durada. Els assistents vem sortir més orgullosos que mai de ser pratencs. Felicitem de tot cor als altres premiats i a tot l’equip organitzador que ho ha fet possible.
Fermín Marimón hizo un discurso en el que glosó su condición de pratense permanente: siempre ha vivido en el Prat, donde incluso pasó la mili (en el aeropuerto), comentó que
en la platea del Modern havia bailado con Mari Carme, su esposa, unos 50 años atrás, y agradeció a su trabajo de exhibidor el hecho de que le permite estar en contacto constante con la gente del Prat.

Buena época esta para Fermín que en poco tiempo ha sido objeto de una exposición (septiembre del 2008 en El Prat), un homenaje (marzo del 2009 en Bilbao en el festival Animabasauri) y ahora este Premi Ciutat del Prat.

Fue el del viernes un acto espléndido, bien equilibrado en la difícil ecuación de espectáculo, información y duración. Los asistentes salimos más orgullosos que nunca de ser pratenses. Felicitamos sinceramente a los otros premiados y a todo el equipo organizador que lo ha hecho posible.



Fermín Marimón, ciudadano pratense.

No hay comentarios: