lunes, 29 de octubre de 2007

Fòrum musical al Paradís d'Amer


Catalá      Castellano

L’estrena d’Amer s’ha distingit per dos elements nous fins a la data: ha estat eminentment musical i ha culminat amb un cine-fòrum.

I un tercer: ha estat la primera estrena de l’equip amb la còpia catalana. Respecte a aquest darrer element només puc dir que agraeixo a Marc Zanni –el director de doblatge-, a Araceli Bruch –professora de dicció catalana de la Rose Avalon- i al zel de tots els actors el fet que molts espectadors pensin que PACTAR AMB EL GAT s’ha rodat originalment en català. No. No ha estat així. Es va rodar en castellà. Per una raó fonamental: l’Alberto Jiménez, actor madrileny, que és de parla castellana. Només ell –en opinió de qui subscriu- podia ser el protagonista David, i per ell es va fer en castellà (perquè de fet la resta d’actors són catalans i s’han doblat a sí mateixos). Albert Roig, doblador i actor, ha estat l’encarregat de posar-li la veu catalana al veterinari David.

Tornem al Paradís d’Amer: la Merche Pérez i la Rose Avalon ens han elevat els biorritmes en cantar “Parlem-ne” a l’inici de cada sessió i en cloure la nit ens han regalat una electritzant versió de “Conflicte”. Esplèndides, estupendes, potents! Mereixerien atenció internacional cada vegada que actuen juntes.
--> (clic) Clips

L’incansable activista Lluís Valentí (productor-exhibidor-organitzador de festivals-etc-etc), que té el meu vot si algun dia es presenta a president del que sigui, ha organitzat un fòrum amb els espectadors de la sala, on hi havia des d’adolescents d’institut fins a l’alcalde de la població. S’ha parlat de tot: trucs fotogràfics fins i la música de tota la banda sonora, incloent els experimentals Frullato.

I ens ha donat temps per passejar en una nit de pleniluni per la magnífica plaça porticada d’Amer.

Desitgem tota la sort a Lluís Valentí i a tots els que col.laboren amb ell (Laia Fàbregas, Toni Aulina) per reactivar el cinema als pobles de Girona i de Catalunya.

Ara, nosaltres, cap el Verdi!

2 comentarios:

joan marimón dijo...

Aclareixo que la pel.lícula es va estrenar simultàniament en català (a Manresa, Terrassa, Girona i Tarragona) i en castellà (Barcelona, Madrid, València, Alacant, Bilbao). Però fins ara l'equip només havia estat present a estrenes en castellà: al Renoir Les Corts de Barcelona i al Capri del Prat. La del Paradís d'Amer ha estat la primera estrena de la còpa catalana amb presència de l'equip.

Anónimo dijo...

HOla de nou a tots els fans de Pactar!

JOan: només volia saber si ja se saben les dates de l'estrena al Verdi i si creus que coincidiran amb el pont de desembre. Bàsicament, perquè seria una pena que la projectessin quan tothom està de vacances. I, si pots avançar-ho, m'encantaria saber què esteu projectant per a la celebració dels 40 anys del cine Capri, que crec que coincideix amb el 24 de desembre, oi?
Un petó enorme, i que sàpigues que he aconseguit una bona colla d'amics per anar a l'estrena al Verdi!