jueves, 8 de abril de 2010

Annecy 2010: Le Concorde



<· Le Concorde (Rumilly) ·>

Cinéma Le Concorde
(Rumilly)


Al cine Le Concorde de Rumilly, un poble amb un bell casc antic, hi tenia, la nit del dijous 25 de març, uns quants aliats: Gerardo Merino i la seva esposa Marie Aimait, entre el públic, amics anneciencs, que van recòrrer els 25 km de distància des d’Annecy per tornar a veure una pel.lícula que ja havien vist feia dos anys; i la meva traductora, Laurene Pellarini, que ha arribat a algunes conclusions sobre la pel.lícula que ningú més havia tocat fins ara.

Bernard Lafranc, l’encarregat del cinema, ens va convidar a sopar. Vaig provar una especialitat de l’Alta Saboia, la “tartiflette”, una mena de plat doble amb amanida i soufflé de formatge, un d’aquells plats que alimenten a muntanyencs i esquiadors de fons.

Baixa assistència de públic, com a Thorens Glières, novament compensada per la qualitat del fòrum. Gerard Merino i la seva esposa estaven conxavats amb mi per a iniciar les preguntes (sempre costa una mica arrencar). Van referir-se a la qualitat vocal de Rose Avalon cantant les cançons de Merche Pérez i després vem entrar en altres temes. Laurene Pellarini va notar que el veterinari David torna a fumar, al final de tot, a causa d’una mancança afectiva profunda, després de no dir “la veritat” a la seva neboda sobre el fet que sí s’ha enamorat d’ella. I a partir d’aquí van venir unes frases sobre la dependència -del tabac o d’altres drogues- tot estirant del fil d’un film sobre la dependència amorosa. És la primera vegada que toquem aquest tema al fòrum.

Un altre “no” unànim i rotund a la possibilitat d’incloure una escena de sexe, ni somiada ni res.

I una espectadora va dir una frase: “Dos gats bornis en fan un de perfecte”, que podria haver estat el slogan de la pel.lícula.
Cinema Le Concorde
(Rumilly)


En el cine Le Concorde de Rumilly, un pueblo con un bello casco antiguo, tenía la noche del jueves 25 de marzo unos cuantos aliados: Gerardo Merino y su esposa Marie Aimait, entre el público, amigos annecienses, que recorrieron los 25 km de distancia desde Annecy para volver a ver una película que habían visto dos años atrás; y mi traductora, Laurene Pellarini, que ha llegado a algunas conclusiones sobre la película que nadie más había tocado hasta ahora.

Bernard Lafranc, el encargado del cine, nos invitó a cenar. Probé una especialidad de la Alta Saboya, la “tartiflette”, una especie de plato doble con ensalada y soufflé de queso, uno de esos platos que alimentan a montañeses y esquiadores de fondo.

Baja asistencia de público, como en Thorens Glières, nuevamente compensada por la calidad del fórum. Gerard Merino y su esposa se habían conchabado conmigo para iniciar las preguntas (siempre cuesta un poco arrancar). Se refirieron a la calidad vocal de Rose Avalon cantando las canciones de Merche Pérez y después entramos en otros temas. Laurene Pellarini destacó que el veterinario David vuelve a fumar, al final de todo, a causa de una carencia afectiva profunda, después de no decir “la verdad” a su sobrina sobre el hecho de que sí se ha enamorado de ella. Y a partir de aquí vinieron unas frases sobre la dependencia -del tabaco o de otras drogas- tirando del hilo de un film sobre la dependencia amorosa. Es la primera vez que se toca este tema en uno de los fórums.

Otro “no” unánime y rotundo a la posibilidad de incluir una escena de sexo, ni soñada ni nada.

Y una espectadora dijo una frase: “Dos gatos tuertos hacen uno perfecto”, que podria haber sido el slogan de la película.


I de Pactar...
Y de Pactar...

No hay comentarios: